Novosti & eventi

EU dan u medulinskom vrtiću

U sklopu projekta THINK.EU kojeg Zaklada prvovodi u partnerstvu sa udrugama ZUM i ALDA jučer se je u DV Medulin održao EU dan.

Nakon subotnje edukacije odgajateljica uslijedio nam je još jedan događaj na temu EU- mališani Dječjeg vrtića Medulin su jučer pokazali što su naučili.
Sat vremena su oči odgajateljica, roditelja i rodbine, te ekipe Zaklade bile uprte u mališane koji su pokazali sve što znaju i mogu. Da zaista sve bude u duhu multikulturalnosti i multijezičnosti bilo je tu pjevanja na hrvatskom, engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, raznih plesova od kojih su valcer i kan kan zaslužili bučan pljesak.
Neka djeca su pokazala svoje umijeće i na muzičkim instrumentima. Cijeli događaj je bio popraćen izložbom radova na temu EU. Našlo se je tu društveih igara,  plakata, zastava EU zemalja i slično.

Naša djeca su još jednom pokazala da vole učiti o nečem novom.
EU je nekima poznat, a nekima manje poznat pojam.

Ovako su nam objasnili zašto je EU važna:

-Da ne moraš platiti neke papire kad ideš na putovanje i da jedna zemlja drugoj zemlji pomaže. D.I.( 6,2)
-EU je došla zato da ne moraš pokazati svoju putovnicu. L.S. (6,5)

Za Tonija je EU “doktor za one koji imaju upalu uha. Ona je u Americi.”

A Lea kaže o EU-i: “To sam čula kad je seka učila. Ali ne znam kako izgleda i ne znam kojim putem treba ići.”

Sljede EU dani u preostalih 9 vrtića koji su sudjelovali u projektnoj aktivnosti, a mi ćemo Vas izvjestiti kako nam je bilo.

Kontaktirajte nas

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva
Riva 8, HR-52100 Pula
E-mail: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr